Waarom heeft mijn website SSL nodig?

Dennis Schepers

Dennis Schepers

Waarom heeft mijn website SSL nodig?

Is SSL belangrijk? Heb ik SSL nodig?

Moet ik de veiligheidsgordel omdoen tijdens het autorijden? Moet ik een beschermende bril opzetten tijdens het kijken naar de zonsverduistering? Het antwoord is een grote ‘JA’!

Als u in 2019 een website of blog bezit, heeft u SSL nodig. Zo simpel is het. Een SSL-certificaat is niet langer een luxe; het is tegenwoordig een uitweg en noodzaak.

Websites bij Levuno krijgen gratis een SSL certificaat

Als u uw website door Levuno laat ontwerpen hoeft u zich over het onderstaande geen zorgen meer te maken! Levuno bied bij door ons gehoste websites standaard een SSL certificaat aan! Zonder extra kosten.

Infographic over SSL Certificaten

1. SSL Beschermt gegevens

De kernfunctie van een SSL-certificaat is de bescherming van communicatie tussen uw website en de bezoeker. Na het installeren van SSL is elk stukje informatie gecodeerd. Alle gegevens zijn vergrendeld en kunnen alleen worden ontgrendeld door de beoogde ontvanger (browser of server), aangezien niemand anders de sleutel kan hebben om deze te openen. Tijdens het omgaan met gevoelige gegevens zoals ID’s, wachtwoorden, betalingsgegevens of andere privacy gevoelige zaken (denkt u ook aan het AVG?), SSL helpt u uw bezoekers te beschermen tegen hackers en skimmers.

2. SSL bevestigt uw identiteit

De tweede primaire taak van een SSL-certificaat is om authenticatie te bieden aan een website. Identiteitsverificatie is een van de belangrijkste aspecten wat betreft webbeveiliging. Er is geen twijfel mogelijk dat internet steeds bedrieglijker wordt. Er zijn gevallen geweest waarin mensen duizenden dollars hebben verloren op valse websites. Dit is waar SSL-certificaten om de hoek komen kijken. Uw bezoekers zien door het slotje in de adres balk dat zij op de goede website zitten!

3. Betere zoekmachine resultaten

In 2014 maakt Google een wijziging in het zoekalgoritme waarbij het websites met HTTPS voordeel gaf. Dit is bewezen in diverse SEO onderzoeken door SEO experts.

Wie wil er niet op de eerst pagina van Google komen? Toch?

4. SSL helpt u te voldoen aan PCI / DSS eisen

Als u online betalingen accepteert moet u voldoen aan de PCI/DSS richtlijn. Het hebben van een SSL certificaat is 1 van de primaire vereisten opgesteld door de betalingsindustrie (PCI)

SSL is daarom essentieel!

5. SSL verbeterd het klantvertrouwen

Naast encryptie en authenticatie zjin SSL certicaten van vitaal belang om het vertrouwen van uw bezoekers te winnen. Het is voor de bezoekers gemakkelijk om te zien dat alle data die zij opsturen (via contactformulieren, registratiepagina’s of zelfde betaalpagina’s) veilig worden verzonden. Een stapje verder is het OV of EV SSL Certificaat, hierbij wordt zelfs je bedrijfs informatie gedeeld met de bezoeker, om het vertrouwen nog meer te vergroten! Zodra bezoekers weten dat de website waar ze op zitten, de “real-deal” is, zijn ze veel waarschijnlijker om zaken met u te doen of om terug te komen naar uw site.

Meer redenen nodig?

Ok, we kunnen nog wel een rede geven:

Google maakte in 2018 SSL certificaten “verplicht”

Om een veiligere browsing evaring aan internet gebruikers te bieden, verplicht Google vanaf 2018 het gebruik van een SSL certificaat door websites. Als een website dit niet gebruikt wordt in populaire browsers (zoals Chrome en Firefox) boven in de adres balk heel duidelijk “Niet Beveiligd” weergegeven.

Deze website is niet beveiligd, en het wordt duidelijk met de bezoeker gedeeld.

Het is zelfs mogelijk dat Google in de toekomst websites gaat blokkeren. Het maakt niet uit wat voor website u heeft, een SSL certificaat is echt verplicht, en het niet gebruiker ervan kan u gebruikers, klanten en dus omzet schelen.

Levuno bied bij door Levuno gehoste websites standaard een SSL certificaat! Wij helpen u graag met uw vragen en kunnen kijken waar we u kunnen helpen!